Zó bespaar je op onderhoud en reparatie

Zó bespaar je op onderhoud en reparatie

Wanneer je een auto hebt komt er meer om de hoek kijken dan alleen benzine, kosten voor wegenwacht en verzekeringen. Je moet er immers ook voor zorgen dat je altijd veilig de weg op kunt met je trouwe vriend. Onderhoud en eventuele reparatie is dan ook van zeer groot belang. Je wilt immers te allen tijde op je voertuig kunnen vertrouwen. Dit onderhoud kost echter vrij veel geld. In deze blogpost lees je hoe je op het onderhoud en reparatie zo goedkoop mogelijk kunt laten uitvoeren. Lees gauw verder!

Slecht onderhoud

Als je bezuinigt op een goede onderhoudsbeurt worden de kosten uiteindelijk hoger. Waarom? Omdat een reparatie of pech uiteindelijk meer kost dan een periodieke onderhoudsbeurt. Daarnaast levert een goed onderhouden auto bij inruil ook meer op dan een auto waar nog veel werk aan verricht moet worden. Maar dat is niet alles! Slecht onderhoud kan ook heel gevaarlijk zijn! Zowel voor jou als voor de rest van de weggebruikers. We zetten 5 bespaartips voor je op een rij:

1. Controleer de auto regelmatig

Is de bandenspanning van je auto te laag of moet het oliepeil gecontroleerd worden? Dit soort kleine werkzaamheden kun je prima zelf verrichten. Als je dit soort controles met enige regelmaat zelf uitvoert, kun je op veel kosten besparen. Kleine gebreken kunnen dan gemakkelijk verholpen worden zonder dat je de hulp van een autobedrijf moet inschakelen!

2. Een onderdeel hoeft niet altijd duur te zijn

Mankeert er wat aan de auto en dient een onderdeel vervangen te worden? Hier kun je gemakkelijk op besparen! Geef aan je autogarage door dat je het prima vindt als een tweedehands of imitatie onderdeel gebruikt wordt voor je auto. Je krijgt daar geen garantie op, dus wees alert!

3. Maak duidelijke afspraken

Als je vooraf duidelijke afspraken maakt kom je niet voor verrassingen te staan. Dan weet je te alle tijde precies waar je aan toe bent. Spreek ook af dat de garage je belt als de kosten onverwacht hoger uitvallen.

4. Ga naar een specialist of een BOVAG garage

Een specialist of een BOVAG garage is vaak goedkoper dan een standaard garagebedrijf. Doe goede research voordat je een keuze maakt!

Doe er je voordeel mee!

Dankzij deze tips weet je precies hoe je kunt besparen op het onderhoud aan je auto. Regelmatig onderhoud verlaagt de kosten immers! Maar je zou ook kunnen gaan voor een onderhoudsabonnement van je garage. Dan bespaar je veel geld en weet je zeker dat je altijd veilig de weg op kunt. Want zeg nou zelf: dat is toch wat je wilt? Doe er je voordeel mee!