6 tips voor je theorie-examen

6 tips voor je theorie-examen

Ben je begonnen met het volgen van rijles? Leuk! Dan heb je er vast al eens aan je theorie-examen gedacht. Die moet je immers halen voordat je je praktijkexamen mag doen! Dit examen bestaat uit meerdere onderdelen. Gevaarherkenning en verkeersregels & inzicht. Deze vragen beantwoord je op de computer. Het theorie-examen wordt door veel mensen onderschat. Het is immers lastiger dan je denkt! De meeste mensen slagen niet bij de eerste keer. Vandaag geven we je 10 tips waarmee je je theorie-examen makkelijker binnensleept! Handig, toch? Lees gauw verder!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit gezegde ken je ongetwijfeld: een goede voorbereiding is het halve werk. Als jij je goed voorbereidt vergroot je de kans om te slagen. Hierbij is een goede instelling belangrijk. Je moet het examen niet onderschatten, want het is echt lastig. Reserveer het examen alvast en pak de theorieboeken er maar bij!

2. Leer goed en neem er de tijd voor

Leer alle hoofdstukken uit je theorieboek. Deze kun je online bestellen of lenen van je rijschool. Zodra je het idee hebt dat je de stof aardig onder de knie hebt kun je beginnen met het maken van oude theorie-examens. Hier steek je veel van op! Je maakt kennis met de vragen en met de snelheid van het examen. Neem echter goed de tijd om te leren. Het zijn niet maar 2 hoofdstukken, maar 25! Dit kun je niet in éen avond in je hoofd stampen. Hoe graag je dat ook wil!

3. Volg een theoriecursus

Volg een
theoriecursus bij je autorijschool! Bij vele rijscholen kun je een cursus volgen van 1 dag. Op deze dag leer je alle ins en outs van het examen. Super handig!

4. Pas alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe

Loop de deur uit of pak je fiets. Je komt vele verkeerssituaties tegen. Bekijk alle verkeersborden en vraag je af of je weet wat het bord betekent. Je wil de weg oversteken en ziet meerdere auto’s aan komen rijden, van verschillende kanten. Wie heeft er voorrang? Dit kun je tijdens je rijles natuurlijk ook goed oefenen samen met je instructeur.

5. Iedereen maakt fouten. Daar leer je van!

Baal niet van je fouten, want daar leer je juist van! Noteer welke onderdelen je lastig vindt en leer die extra goed! Noteer alle vragen die je fout maakt en beantwoord de vragen opnieuw. Totdat je deze onderdelen ook onder de knie hebt.

6. Vertrouw op je eigen kunnen

Heb je genoeg geleerd uit je theorie-boek en heb je vele oefenexamens succesvol gemaakt? Dan ben je klaar voor the real deal! Het is van groot belang dat je vertrouwen hebt in jezelf. Zolang je goed geleerd hebt komt het vast goed!

Klaar voor het examen!

Zo, je bent klaar voor je examen. Vergeet je ID-kaart en de oproepkaart van het CBR niet mee te nemen? Veel succes!